cleopatra 3

BIOGRRAFIE

FENOMENUL CLEOPATRA STRATAN!

A fost si va ramane in istoria Romaniei si a Moldovei, ca cea mai tanara artista care la frageda ei varsta de numai 3 ani a socat milioane de oameni din intreaga lume , cu vocea, modestia, intelegenta, memoria, si darul actoricesc.

Nascuta intr-o familie, unde tatal ei Pavel Stratan, tocmai era revelatia anului in muzica romaneasca, si ocupa primele pozitii la vazarea albumelor, avind deja doua lansate pe piata romaneasca, care erau deja rasplatite cu premiile MTV, un dublu disc de aur, si un dublu disc de platina.

In 2005, Pavel Stratan se pregatea sa-si lanseze al treilea album. In una dintre zilele care era programata pentru inregistrarea albumului, Pavel a luat-o si pe Cleopatra la studiou. De unde si totul a pornit! Necatand la varsta ei de doi anisori si jumatate, Cleopatra era o fetita destul de blanda, modesta si ascultatoare, si privea lucrurile cu foarte mult interes, atunci cand era vorba de cantat.

Inregistrarile mergeau in toi, dar cand tati a ajuns sa inregistreze piesa MAMA, spre mirarea tuturor, care se aflau in studiou, Cleopatra a sarit, si a spus,

– Da eu stiu aceasta piesa, se poate ca s-o cant eu?

Uite-asa sa intamplat, ca pe al treilea album al tatalui ei, sa fie inrejistrata si vocea precoce a Cleopatrei. Peste doua luni, in toamna anului 2005, Pavel Stratan isi lanseaza albumul, unde este nevoit s-o invite si pe Cleopatra. La aparitia micutei pe scena, lumea a ramas inmarmurita, si nu se mai opreau din aplauze. Vocea Cleopatrei, pursisimplu iau coplesit pe spectatori. Pavel vazand ce se intampla, si-a dat seama ca trebue urgent si micutei sa-i scoata un album. Ceia ce sa si intamplat. In acela-si an sa filmat primul videoclip al Cleopatrei, la piesa Ghita, care a avut un succes fara margini. Pe data de 15 iulie, are loc lansarea videoclipului, iar cu o luna mai tarziu, pe 20 august, Cleopatra isi lanseaza oficial primul ei album intitulat  LA VARSTA DE 3 ANI. La care biletele sunt vandute in timp record, iar Cleopatra in varsta de tri ani si jumatate, acompaniata de o trupa formata din 5 baeti, sustine fara intrerupere un concert live timp de 2 ore, interpretand 20 de piese, 12 de pe albumul ei de debut, si 8 de pe albumul talalui sau, la care spectatorii stau cu sufletul la gura de la-nceput si pana la sfarsit, unde micuta spre sfarsitul spectacolului, in vazul tuturor, fara ajutorul nimanui, ii rasplateste pe spectatori cu un mesaj scris pe o coala mare si alba de xartie, FANILOR DE LA CLEOPATRA STRATAN, iar mai jos isi lasa si autograful – CLEO.

 

Cu acest succes intra pe primul loc in toate topurile romanesti, iar in top 100 Romania, se mentine 20 de saptamani, dintre care 6 saptamani ocupa locul 1. Primele 2 saptamani de dupa lansare, albumul Cleopatrei este rasplatit de catre casa de discuri cu DUBLU DISC DE PLATINA, iar cu trei luni mai tarziu, (pentru prima data in istoria romaniei) Cleopatra este premiata cu TRIPLU DISC DE DIAMANT. Unde la inmanarea acestui trofeu, in sala cu 4 000 de locuri, sau inghesuit 8000 de oameni ca s-o admire pe Cleopatra! Iar la aparitia micutei pe scena, in cuda presiunii, badigarzii cedeaza, si lumea da busna pe scena, de unde si a luat nume evenimentul – ISTERIA CLEOPATRA STRATAN.

In timp scurt videoclipul piesei Ghita, inregistreaza pe internet peste 50 000 000 de vizualizari,

Iar in primavara anului urmator, succesul continua, si Cleopatra este nominalizata la premiile MTV ROMANIA  la trei categorii  cel mai tanar artist debutant, cel mai bun album ( „La varsta de trei ani”) si cea mai buna piesa ( „Ghita”). Concurand in acest fel cu cei mai cunoscuti cantareti ai momentului,  pe care le si castiga pe toate trei, unde este numita REGINA PREMIILOR MTV.

Nici aici nu se opreste succesul, ba din potriva ea amploare, si micuta porneste cu pasi mari spre CARTEA RECORDURILOR, unde  este omologata de VORLD RECORDS ACADEMI, inmanandu-i 6 recorduri mondiale pentru –

1. CEL MAI TANAR ARTIST CARE A LANSAT UN ALBUM DE SUCCES.

2. CEL MAI TANAR INTERPRET CARE A SUSTINUT UN CONCERT LIVE DE 2 ORE IN FATA UNUI PUBLIC NUMEROS.

3. CEL MAI BINE PLATIT ARTIST CARE A PRIMIT 10 000  DE EURO PENTRU O SINGURA PIESA.

4. CEL MAI TANAR INTERPRET CARE A PRIMIT 3 PREMII MTV.

5. CEL MAI TANAR INTERPRET CARE A AVUT UN HIT N.1 INTR-O TARA LA NIVEL NATIONAL.

6. CEL MAI TANAR CANTARET DE SUCCES.

Tot in anul 2007 se mai lanseaza inca in 5 tari precum JAPONIA, TAIWANI, COREIA, SPANIA, si MEXIC.

Iar in Italia celebrul film MAREA NEAGRA, este regizat de la-nceput, si pana la urma pe melodia Ghita!

Tot in Italia, Cleopatra intra profund in gura presei, unde este numita COPILUL MINUNE, si este comparata cu  SHERLEY TEMPLE.

Timp de 2 ani Cleopatra lanseaza 6 videoclipuri, iar in vara anului 2008 isi lanseaza cu un succes rasunator propria sa papusa care ii seamana leit, si ii poarta si numele, si care in timp de jumatate de an ii aduce un castig peste masura asteptarilor.

In aceiasi vara Cleopatra isi lanseaza si cel de-al doile album, intitulat LA VARSTA DE 5 ANI, care din pricina cererilor mari de bilete, concertul este programat pe un stadion cu 25 000 de spectatori, care din motive nefavorabile ale timpului, lansarea este reprogramata in ce-a mai mare sala din Bucuresti, Sala Polivalenta, unde si acolo Cleopatra isi intampina cu brio succesul!

La inceputul anului 2009, redactorii siteului Oddee.com o claseaza pe micuta in primele zece locuri ale copiilor minune din lume, unde Cleopatra ocupa locul cu numarul 4.

Iar in toamna anului 2009, Cleopatra isi incarca gheozdanul cu carti si caete, si la 1 septembrie, calca increzuta, pentru prima data pragul clasei antai.

MUZICĂ